Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мобільний ЦОП: сервіс для мешканців Саксаганського старостинського округу Божедарівської селищної ТГ в Кам’янському районі

, опубліковано 20 березня 2024 о 15:48

За сприянням старости Саксаганського старостинського округу Божедарівської селищної ради Кам’янського району Ігоря Івашина, за участю начальника Криничанської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) і фахівців ДПІ, до мешканців Саксаганського старостинського округу Божедарівської селищної територіальної громади в Кам’янському районі,  здійснив виїзд мобільний ЦОП ГУ ДПС. 

Під час роботи мобільного ЦОПу громадянам нагадали про переваги користування безкоштовними електронними сервісами ДПС України, зокрема Електронним кабінетом та застосунком «Моя податкова».

Також фахівці податкової звернули увагу мешканців громади на комунікаційну податкову платформу, за допомогою якої платники мають  оперативно вирішити нагальні питання, що виникають під час їх діяльності.

Крім того, податківці повідомили, що продовжується кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2023 році та ознайомили платників зі способами подання податкової декларації про майновий стан і доходи. 

Фахівцями, задіяними у роботі мобільного ЦОПу, від мешканців громади прийнято 11 заяв на звірку щодо нарахування та сплати земельного податку з фізичних осіб, надано 17 усних консультацій з актуальних питань.

Належна організація взаємодії органів податкової служби та місцевого самоврядування ефективно впливає на забезпечення стабільних надходжень до місцевих бюджетів та на виявлення додаткових резервів фінансування. Така співпраця ґрунтується на щоденній спільній роботі, ініціативі з обох сторін, комунікації та активному інформаційному забезпеченні задля посилення податкової спроможності громад.