Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мобільний ЦОП: податківці Дніпропетровщини продовжують роз’яснювальну роботу з питань РРО/ПРРО

, опубліковано 26 жовтня 2023 о 16:37

Днями мобільний ЦОП Криворізької північної ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській (ГУ ДПС) завітав до ТЦ «Дивоцвіт» та інших торгівельних об’єктів м. Кривого Рогу з метою проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії з питань застосування РРО/ПРРО.

Фахівці Криворізької північної ДПІ та інших структурних підрозділів ГУ ДПС організували зустріч з 10 платниками податків – представниками малого та середнього бізнесу.

Під час заходу суб’єктів господарювання (СГ) проінформували про основні новації Закону України № 3219, акцентувавши на особливостях застосування РРО/ПРРО та відновленні відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265).

Податківці відзначили, що з 01.10.2023 за недотримання норм Закону № 265 відповідальність застосовується до усіх категорій платників податків, що здійснюють діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.

Працівники ГУ ДПС звернули увагу, що умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація касової техніки у контролюючому органі. ДПС України (ДПС) пропонує до застосування безоплатне ПРРО від ДПС, функціонал якого відповідає законодавчим вимогам, а придбання, оновлення та застосування не потребує витрат та спеціальних навичок користувача.

Спілкувались з питань легалізації ринку праці.

І традиційно – відповіді на актуальні питання СГ.

Фахівці ГУ ДПС наголосили на важливості сумлінного виконання платниками податкових зобов’язань.

Сьогодення диктує чесні правила ведення бізнесу!а