Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роз’яснення законодавства: податківці Дніпропетровщини комунікують із суб’єктами господарювання м. Верхньодніпровська

, опубліковано 26 жовтня 2023 о 16:36

Актуальні питання сьогодення обговорювались на зустрічах з фізичними особами – підприємцями під час виїзду мобільного ЦОПу за організацією фахівців Верхньодніпровської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) на торгівельні об’єкти, що знаходяться у м. Верхньодніпровську.

Спілкувались про основні зміни, запроваджені Законом України № 3219, зокрема, з питань застосування РРО/ПРРО та поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265). Зупинилися на розмірах штрафних (фінансових) санкцій, що застосовуються до суб’єктів господарювання за порушення норм Закону № 265.

Фахівці ГУ ДПС акцентували, що добровільне виконання вимог Закону № 265 не тільки звільняє від відповідальності, а ще й усуває ризики, що можуть стати підставою для проведення фактичних перевірок. ДПС використовує виключно ризикоорієнтовну модель організації та здійснення контрольно-перевірочної роботи, а тому не проводить безпідставних перевірок платників податків.

Платники подякували податківцям за роз’яснення законодавства та фахові відповіді на питання, що їх цікавлять, та висловили побажання на подальшу комунікацію.