Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мобільний ЦОП: до платників м. Кривого Рогу – з наданням роз’яснень

, опубліковано 26 жовтня 2023 о 16:34

Днями про основні новації Закону України № 3219 розповіли фахівці Криворізької північної ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) та інших структурних підрозділів ГУ ДПС під час виїзду мобільного ЦОПу до Криворізької філії Дніпропетровського обласного центру зайнятості (далі – Центр зайнятості), розташованого у м. Кривому Розі.

У роботі мобільного ЦОПу прийняли участь керівництво та фахівці Центру зайнятості. Крім того, у зустрічі прийняли участь 15 платників податків – представники малого та середнього бізнесу.

Спілкувались з питань, які актуальні для усіх учасників заходу: нововведення Закону України № 3219, зокрема особливості застосування РРО/ПРРО та відновлення відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України № 265. Податківці нагадали, що з 01.10.2023 за порушення законодавства відповідальність застосовується до усіх категорій платників податків, що здійснюють діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. Умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація РРО та/або ПРРО у контролюючому органі. ДПС України (ДПС) пропонує до застосування безоплатне ПРРО від ДПС, функціонал якого відповідає законодавчим вимогам, а придбання, оновлення та застосування не потребує витрат та спеціальних навичок користувача. Програмний РРО від податкової – це просто, зручно та без додаткових витрат, що є важливо для підприємця.

А ще – легалізація трудових відносин та заробітної плати, переваги для роботодавців та працівників від використання задекларованих трудових відносин, наслідки використання праці неоформлених працівників.

Під час комунікацій платники отримали відповіді на актуальні питання, наприклад, щодо порядку розрахунку та термінів сплати мінімального податкового зобов’язання для фізичних осіб – власників сільськогосподарських земельних ділянок.

Податківці наголосили, що сумлінне виконання платниками податкових зобов’язань наразі, як ніколи, надзвичайно важливо. Адже своєчасна сплата податків – це фінансова підтримка не тільки регіону, а всієї держави, забезпечення обороноздатності країни та гарантія вчасних соціальних виплат.

Працюємо разом та наближаємо Перемогу!