Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дніпропетровщина: мобільний ЦОП розширює локації роз’яснювальної кампанії з питань РРО/ПРРО для суб’єктів господарювання м. Павлограда

, опубліковано 26 жовтня 2023 о 16:32

Фахівцями Павлоградської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) у складі робочої групи організовано виїзд мобільного ЦОПу до торгівельних об’єктів м. Павлограда.

Податківці проінформували представників бізнесу про основні зміни у законодавстві, які відбулись у зв’язку з набранням чинності Закону України № 3219.

З урахуванням норм Закону України № 3219 увагу підприємців акцентовано на питаннях реєстрації РРО/ПРРО та поновленні відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Спілкувались про те, хто зобов’язаний застосовувати РРО/ПРРО. Надана інформаційна допомога користувачам касової техніки.

Працівники ГУ ДПС проінформували бізнес про безоплатне програмне рішення – ПРРО від ДПС України. За результатами проведеної роботи податківців разом з представниками бізнесу було зареєстровано 2 ПРРО.

Обговорили доступний цілодобово сервіс податкової служби «Електронний кабінет»: переваги та зручності використання та мобільний застосунок «Моя податкова».

Платники отримали тематичну друковану продукцію (буклети, листівки) ГУ ДПС інформаційно-роз’яснювального характеру.

Податківцями й надалі проводитимуться заходи роз’яснювального характеру, направлені на обізнаність підприємців в питаннях застосування РРО/ПРРО.

Такі новації спрямовані, перш за все, на захист легального бізнесу та виведення з «тіньового» обігу частки готівкових розрахунків.