Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роз’яснювальна робота мобільного ЦОПу з питань законодавства для суб’єктів господарювання смт Софіївка

, опубліковано 26 жовтня 2023 о 16:26

Інформаційно-роз’яснювальна кампанія про новації у законодавстві щодо застосування РРО/ПРРО триває.

Спеціалісти Софіївської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській організували виїзд мобільного ЦОПу до платників, торговельні об’єкти яких розташовані у смт Софіївка.

Під час роботи мобільного ЦОПу фізичні особи – підприємці отримали інформацію про новації Закону України № 3219. Податківці у рамках цього Закону України звернули увагу на питання застосування РРО/ПРРО та поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265). Зауважили, що добровільне виконання вимог Закону № 265 не тільки звільняє від відповідальності, а ще й усуває ризики, що можуть стати підставою для проведення фактичних перевірок.

Застосування РРО/ПРРО – це впевнений крок до детінізації економіки – одного із важливих джерел наповнення бюджетів усіх рівнів.

Також спілкувались про переваги користування безкоштовними електронними сервісами ДПС України, у тому числі Електронним кабінетом, для роботи в якому необхідно отримати безкоштовні кваліфіковані електронні підписи, зокрема у пунктах кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС.

Податківці нагадали платникам, що з актуальною інформацією, зокрема щодо новацій законодавства, можна ознайомитись на субсайті «Головне управління ДПС у Дніпропетровській області» та на сторінці «ДПС у Дніпропетровській області» у соціальній мережі Facebook.