Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мобільний ЦОП: фіскалізація покликана боротись з «тіньовою» економікою

, опубліковано 26 жовтня 2023 о 16:23

Мобільний ЦОП – це додатковий сервіс для платників у частині надання адміністративних та інших послуг, роз’яснення законодавства.

Днями фахівцями Васильківської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) за участі працівника Павлоградського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС організовано виїзд мобільного ЦОПу до торгівельних об’єктів смт Васильківка.

Результат виїзду – зустріч з 13 платниками, які здійснюють діяльність на території Васильківської територіальної громади. Під час комунікацій податківці проінформували про основні зміни, запроваджені Законом України № 3219. І це, у першу чергу, застосування РРО/ПРРО та поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». Видача фіскального чеку при кожному розрахунку має стати звичайною нормою для бізнесу. Фіскальний чек – дієва зброя проти «тіньової» економіки.

Суб’єкти господарювання отримали відповіді на актуальні питання, зокрема стосовно порядку реєстрації та використання ПРРО від ДПС України.

Під час зустрічі платники отримали роз’яснювальні матеріали ГУ ДПС інформаційного характеру.

Інформаційно-роз’яснювальна кампанія про новації у законодавстві щодо застосування РРО/ПРРО розширює кордони.