Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

РРО/програмні РРО: мобільний ЦОП – з роз’ясненнями до платників торгівельного комплексу м. Кривого Рогу

, опубліковано 26 жовтня 2023 о 16:21

Фахівці Криворізької південної ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) спільно з представниками інших структурних підрозділів ГУ ДПС завітали на мобільному ЦОПі до суб’єктів господарювання ТК «Поштовий» ТОВ «Центральний універмаг» у м. Кривому Розі.

У заході прийняли участь 17 платників податків – представників малого та середнього бізнесу.

Йшлося про актуальне – основні новації Закону України № 3219, зокрема, особливості застосування РРО/програмних РРО та поновлення відповідальності за порушення норм Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265).

Акцентовано увагу суб’єктів господарювання (СГ), що з 01.10.2023 у разі встановлення контролюючими органами факту непроведення розрахункових операцій через РРО/програмні РРО з фіскальним режимом роботи, будуть застосовуватись фінансові санкції, передбачені п. 1 ст. 17 Закону № 265. Зауважено, що з 01.08.2023 відповідальність за порушення Закону № 265 застосовується не тільки до платників, що здійснюють продаж підакцизних товарів, а й до СГ, які здійснюють діяльність у сферах купівлі/продажу іноземної валюти, організації та проведення азартних ігор. З 01.10.2023 відповідальність застосовується до усіх категорій платників податків, що здійснюють діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.

Працівники ГУ ДПС відзначили, що умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/програмних РРО є реєстрація РРО та/або програмних РРО у контролюючому органі. Нагадали, що ДПС України (ДПС) пропонує до застосування безоплатне програмне РРО від ДПС, функціонал якого відповідає законодавчим вимогам, а придбання, оновлення та застосування не потребує витрат та спеціальних навичок користувача.

Програмні РРО для бізнесу – це нові можливості!