Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мобільний ЦОП: роз’яснювальна робота з питань РРО/ПРРО та новацій законодавства для суб’єктів господарювання м. Апостолове

, опубліковано 20 вересня 2023 о 16:46

Відповідно до графіку 18 вересня 2023 року здійснено виїзд мобільного ЦОПу Апостолівської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) для надання роз’яснень платникам, які здійснюють діяльність у торгівельних точках м. Апостолове.

Під час роботи мобільного ЦОПу працівниками Апостолівської ДПІ ГУ ДПС проведена роз’яснювальна робота стосовно реєстрації та використання реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій (РРО/ПРРО) та про поновлення з 01.08.2023 і з 01.10.2023 відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265), а також повідомлено про розміри штрафних (фінансових) санкцій. Зауважили, що добровільне виконання вимог Закону № 265 не тільки звільняє від відповідальності, а ще й усуває ризики, що можуть стати підставою для проведення фактичних перевірок.

Податківці повідомили платникам про безкоштовне програмне рішення для використання суб’єктами господарювання (СГ) ПРРО. Наголосили, що безкоштовне програмне рішення для використання СГ ПРРО, інструкції щодо встановлення та налаштування ПРРО, заповнення форм, форми ПРРО, роз’яснення для платників, запитання СГ та відповіді на них розміщено на головній сторінці офіційного вебпорталу ДПС України https://tax.gov.ua у банері «Програмні РРО».

У ході діалогу із СГ фахівці податкової області надали відповіді на запитання щодо застосування РРО/ПРРО та поновлення відповідальності за недотримання норм Закону № 265, а також наголосили на сумлінному виконанні платниками податкових зобов’язань.

Під час зустрічей кожній фізичній особі – підприємцю вручені примірники тематичної друкованої продукції (буклети та листівки) ГУ ДПС роз’яснювального характеру з питань застосування РРО та ПРРО.