Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роз’яснювальна робота під час виїзду мобільного ЦОПу з питань РРО/ПРРО та новацій законодавства для суб’єктів господарювання смт Софіївка

, опубліковано 20 вересня 2023 о 16:59

Мобільним ЦОПом Софіївської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) згідно із затвердженим графіком 15 вересня 2023 року здійснено виїзд до платників – фізичних осіб – підприємців (ФОП), торговельні об’єкти яких розташовані у смт Софіївка.

Під час роботи мобільного ЦОПу фахівці Софіївської ДПІ ГУ ДПС проінформували ФОПів про нововведення Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон № 3219).

Звернули увагу на реєстрацію реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій (РРО/ПРРО) та поновлення з 01.08.2023 і з 01.10.2023 відповідальності за порушення норм Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265), проінформували про розміри штрафних (фінансових) санкцій. Зауважили, що добровільне виконання вимог Закону № 265 не тільки звільняє від відповідальності, а ще й усуває ризики, що можуть стати підставою для проведення фактичних перевірок.

Фахівці податкової служби області приділили увагу перевагам користування безкоштовними електронними сервісами ДПС України (ДПС), у тому числі Електронним кабінетом, для роботи в якому необхідно отримати безкоштовні кваліфіковані електронні підписи, зокрема, у пунктах кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС або скористатись можливостями банківських установ.

Платників ознайомлено зі сторінками ДПС України та ГУ ДПС у соціальній мережі Facebook, а також з Telegram-каналом ДПС.

Надано тематичну друковану продукцію (буклети, листівки) інформаційно-роз’яснювального характеру, підготовлену фахівцями ГУ ДПС.

Під час роботи мобільного ЦОПу учасники зустрічей висловили вдячність працівникам ДПІ за надану можливість отримати послуги, консультації та висловили побажання комунікувати з питань отримання адміністративних послуг і в подальшому.