Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роз’яснювальна робота з питань РРО/ПРРО та новацій Закону України № 3219 для суб’єктів господарювання м. Синельникове під час виїзду мобільного ЦОПу

, опубліковано 20 вересня 2023 о 16:44

Днями (18.09.2023) проведено виїзд мобільного ЦОПу Синельниківської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) за участі фахівців Синельниківської ДПІ ГУ ДПС та Новомосковського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС на торгівельні об’єкти, що знаходяться у м. Синельникове.

Спеціалісти Синельниківської ДПІ ГУ ДПС повідомили фізичних осіб – підприємців (ФОП), що Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (Закон України № 3219) внесені зміни, зокрема до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265). Так, з 01 серпня 2023 року та з 01 жовтня 2023 року у разі встановлення контролюючими органами факту непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи будуть застосовуватись фінансові санкції, передбачені п. 1 ст. 17 Закону № 265.

Доведено до відома ФОПів, що ДПС України (ДПС) пропонує до застосування безоплатне ПРРО від ДПС, функціонал якого відповідає законодавчим вимогам, а придбання, оновлення та застосування не потребує витрат та спеціальних навичок користувача. Фахівці ГУ ДПС повідомили, що безкоштовне програмне рішення для використання суб’єктами господарювання (СГ) ПРРО, інструкції щодо встановлення та налаштування ПРРО, заповнення форм, форми ПРРО, роз’яснення для платників, запитання СГ та відповіді на них розміщено на головній сторінці офіційного вебпорталу «Державна податкова служба України».

У ході спілкування з ФОПами на торгівельних об’єктах податківці надали відповіді на запитання платників щодо застосування РРО/ПРРО.