Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роз’яснювальна робота з питань РРО/ПРРО та новацій Закону України № 3219 під час виїзду мобільного ЦОПу до смт Васильківка

, опубліковано 14 вересня 2023 о 16:20

Відповідно до затвердженого графіку 08.09.2023 здійснено виїзд мобільного ЦОПу Васильківської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) до смт Васильківка з метою реалізації податкового сервісу щодо якісного надання інших послуг від ДПС України (ДПС) у частині надання консультацій з питань податкового та іншого законодавства, контроль за дотримання якого покладено на органи ДПС.

У ході виїзду мобільного ЦОПу фахівцями Васильківської ДПІ ГУ ДПС проведено зустріч із 20 фізичними особами – підприємцями.

Під час зустрічі податківцями висвітлені основні новації, запроваджені Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (Закон України № 3219). Особливу увагу платників акцентовано на реєстрацію реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій (РРО/ПРРО) та поновлення з 01.08.2023 та з 01.10.2023 відповідальності суб’єктів господарювання (СГ) за порушення вимог Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (зі змінами) (далі – Закон № 265) у зв’язку з набранням чинності Закону України № 3219. Працівники податкової служби проінформували СГ про розміри штрафних (фінансових) санкцій.

Фахівці Васильківської ДПІ ГУ ДПС зауважили, що добровільне виконання вимог Закону № 265 не тільки звільняє від відповідальності, а ще й усуває ризики, що можуть стати підставою для проведення фактичних перевірок, адже ДПС використовує виключно ризикоорієнтовну модель організації та здійснення контрольно-перевірочної роботи, а тому не проводить безпідставних перевірок платників податків.

У ході діалогу з платниками податківцями надано вичерпні відповіді на запитання щодо застосування РРО/ПРРО та поновленні відповідальності за порушення норм Закону № 265.

Також під час зустрічі податківцями наголошено на необхідності оформлення трудових відносин з найманими працівниками, перевагах для роботодавців та працівників від використання задекларованих трудових відносин та про наслідки використання праці неоформлених працівників.

Під час зустрічі платникам роздані примірники тематичної друкованої продукції ГУ ДПС роз’яснювально-інформаційного характеру, зокрема стосовно застосування РРО/ПРРО з урахуванням положень Закону України № 3219.