Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мобільний ЦОП: роз’яснення з питань РРО/ПРРО та новацій законодавства для суб’єктів господарювання м. Апостолове

, опубліковано 14 вересня 2023 о 16:14

Для проведення роз’яснювальної роботи з актуальних питань сьогодення мобільним ЦОПом Апостолівської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) відповідно до графіку 11 вересня 2023 року здійснено виїзд до 6 торгівельних об’єктів у м. Апостолове.

Виїзд мобільного ЦОПу забезпечено за участі фахівців Апостолівської ДПІ ГУ ДПС.

Під час роботи мобільного ЦОПу спеціалістами ДПІ надані роз’яснення стосовно реєстрації та використання реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій (РРО/ПРРО) та проінформовано про поновлення відповідальності суб’єктів господарювання (СГ) за порушення вимог Закону України від 06 липня 1995 року №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (зі змінами) (далі – Закон № 265).

Податківці звернули увагу, що у зв’язку з набранням чинності Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон № 3219) з 01.08.2023 та 01.10.2023 відновлена відповідальність за порушення вимог Закону № 265, зупинились та розмірах штрафних (фінансових) санкцій за недотримання СГ норм Закону № 265.

Спеціалісти податкової служби зауважили, що добровільне виконання вимог Закону № 265 не тільки звільняє від відповідальності, а ще й усуває ризики, що можуть стати підставою для проведення фактичних перевірок та повідомив платникам про безкоштовне програмне рішення ДПС для використання СГ ПРРО.

У ході спілкування з платниками фахівці ДПІ надали відповіді на запитання щодо застосування РРО/ПРРО та відповідальності за порушення положень Закону № 265.

Під час зустрічей кожній фізичній особі – підприємцю вручені примірники тематичної друкованої продукції (буклети та листівки) ГУ ДПС з питань застосування РРО та ПРРО з урахуванням положень Закону № 3219.