Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роз’яснювальна робота з питань РРО/ПРРО, новацій законодавства для суб’єктів господарювання м. Жовті Води під час виїзду мобільного ЦОП

, опубліковано 13 вересня 2023 о 11:08

З метою якісного надання адміністративних та інших послуг від ДПС України, які вкрай важливі для реалізації прав та обов’язків платників, проведення роз’яснювальної роботи щодо новацій Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон № 3219) для платників м. Жовті Води фахівцями Жовтоводської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС), задіяними у роботі мобільного ЦОПу, 11.09.2023 відповідно до затвердженого графіку здійснено виїзд.

Під час роботи мобільного ЦОПу платникам надані роз’яснення з основних змін, запроваджених Законом № 3219, акцентовано увагу на питаннях застосування реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій (РРО/ПРРО) та поновлення відповідальності суб’єктів господарювання (СГ) за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265).

У ході спілкування на зустрічі з платниками фахівцями Жовтоводської ДПІ ГУ ДПС надані відповіді на запитання присутніх щодо реєстрації та застосування РРО/ПРРО і відповідальності СГ за порушення норм Закону № 265; мінімального податкового зобов’язання. Зроблено акцент на сумлінному виконанні платниками податкових зобов’язань.

Під час проведення заходів присутнім роздана тематична друкована продукція інформаційно-роз’яснювального характеру ГУ ДПС, зокрема стосовно використання РРО/ПРРО, новацій Закону № 3219.