Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роз’яснювальна робота з питань РРО/ПРРО, новацій, передбачених Законом України № 3219, для платників під час виїзду мобільного ЦОПу до смт Божедарівка

, опубліковано 13 вересня 2023 о 11:04

До суб’єктів господарювання, торгівельні об’єкти яких розташовані у смт Божедарівка Божедарівської селищної територіальної громади Кам’янського району згідно із затвердженим графіком 08.09.2023 організовано виїзд мобільного ЦОПу Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) за участі фахівців Криничанської ДПІ ГУ ДПС.

Під час роботи мобільного ЦОПу працівники Криничанської ДПІ ГУ ДПС проінформували фізичних осіб – підприємців (ФОП) про нововведення Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (Закон України № 3219).

Податківці звернули увагу на реєстрацію реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій (РРО/ПРРО), поновлення з 01.08.2023 та з 01.10.2023 відповідальності суб’єктів господарювання (СГ) за порушення вимог Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (зі змінами) (далі – Закон № 265) у зв’язку з набранням чинності Закону України № 3219. Проінформували про розмір штрафних (фінансових) санкцій за недотримання СГ положень Закону № 265. Зауважили, що добровільне виконання вимог Закону № 265 не тільки звільняє від відповідальності, а ще й усуває ризики, що можуть стати підставою для проведення фактичних перевірок.

Фахівці ДПІ приділили увагу перевагам користування платниками безкоштовними електронними сервісами ДПС України (ДПС), у тому числі Електронним кабінетом, для роботи в якому необхідно отримати безкоштовні кваліфіковані електронні підписи, зокрема, у пунктах кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС або скористатись можливостями банківських установ.

Платників податків ознайомлено зі сторінками ДПС України та ГУ ДПС у соціальній мережі Facebook, а також Telegram-каналом ДПС.

Надано тематичну друковану продукцію (буклети та листівки) інформаційно-роз’яснювального характеру, підготовлену фахівцями ГУ ДПС.

Під час роботи мобільного ЦОПу присутні висловили вдячність працівникам податкової служби за надану можливість отримати послуги і консультації та висловили побажання співпрацювати і у подальшому.