Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мобільний ЦОП – з роз’ясненнями з питань РРО/ПРРО, новацій Закону України № 3219, мінімального податкового зобов’язання – до платників с. В. Костромка Зеленодольської територіальної громади

, опубліковано 04 вересня 2023 о 09:08

Для проведення роз’яснювальної роботи з актуальних питань сьогодення мобільним ЦОПом Апостолівської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) відповідно до затвердженого графіку 31 серпня 2023 року здійснено виїзд до с. В. Костромка Зеленодольської територіальної громади (ТГ). 

Виїзд ЦОПу організовано за участі фахівців Апостолівської ДПІ ГУ ДПС та Криворізького відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС.

Фахівці ГУ ДПС довели до відома присутніх, що для платників податків – фізичних осіб, у яких у власності та/або користуванні (оренді, суборенді, емфітевзисі, постійному користуванні) є земельні ділянки, віднесені до сільськогосподарських угідь, вводиться поняття мінімального податкового зобов’язання (далі –  МПЗ), сплата якого вперше здійснюється у 2023 рік за 2022 рік. Нагадали присутнім, що спливає термін сплати по земельному податку (29.08.2023).

Під час роботи мобільного ЦОПу працівники Апостолівської ДПІ ГУ ДПС проінформували платників про набрання чинності Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (Закон України № 3219), яким, зокрема внесені зміни до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265) щодо поновлення відповідальності суб’єктів господарювання (СГ) за порушення норм Закону № 265. Так, з 01 серпня 2023 року та з 01 жовтня 2023 року у разі встановлення контролюючими органами факту непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, будуть застосовуватись фінансові санкції, передбачені п.1 ст. 17 Закону № 265.

Також платникам повідомлено, що безкоштовне програмне рішення для використання СГ ПРРО, інструкції щодо встановлення та налаштування ПРРО, заповнення форм, форми ПРРО, роз’яснення для платників, запитання СГ та відповіді на них розміщено на головній сторінці вебпорталу ДПС України https://tax.gov.ua у банері «Програмні РРО».

Під час зустрічей кожному підприємцю вручена тематична друкована продукція (буклети та листівки) ГУ ДПС інформаційно-роз’яснювального характеру щодо застосування РРО/ПРРО.