Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новації Закону України № 3219, РРО/ПРРО, мінімальне податкове зобов’язання – під час виїзду мобільного ЦОПу до Іванівського старостинського округу

, опубліковано 18 серпня 2023 о 16:24

Мобільним ЦОПом Петриківської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) відповідно до графіку 15.08.2023 здійснено виїзд до мешканців с. Іванівка Іванівського старостинського округу Петриківської селищної територіальної громади (ТГ) Дніпровського району Дніпропетровської області. Виїзд мобільного ЦОПу здійснено за сприянням старости сіл Іванівка, Гречане, Кулішеве, Клешнівка та Радісне Гуріної Людмили.

У роботі мобільного ЦОПу прийняли участь начальник та фахівці Петриківської ДПІ ГУ ДПС.

Під час виїзду мобільного ЦОПу спеціалісти ДПІ проінформували мешканців громади про новації Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон України № 3219), зокрема змін, внесених до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265).

Присутні отримали інформацію про послуги, що надаються мобільним ЦОПом, про документи, що потрібні для їх отримання, режим роботи ЦОПу, контактні телефони, за якими можна отримати роз’яснення, а також про порядок та терміни сплати загального мінімального податкового зобов’язання (МПЗ) фізичними особами – власниками та користувачами сільськогосподарських угідь.

З фізичними особами – підприємцями проведено роз’яснювальну роботу щодо дотримання законодавства у сфері РРО/ПРРО та поновлення відповідальності платників за порушення вимог Закону № 265 з урахуванням положень Закону України № 3219.

Фахівці мобільного ЦОПу приділили увагу перевагам користування безкоштовними електронними сервісами ДПС України, у тому числі Електронним кабінетом, для роботи в якому необхідно отримати безкоштовні кваліфіковані електронні підписи (КЕП). Повідомлено, що КЕП можна отримати, зокрема у пунктах кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС або скористатись можливостями банківських установ.

Відвідувачів ознайомлено зі сторінками «Державна податкова служба України» та «ДПС у Дніпропетровській області» у соціальній мережі Facebook, а також Telegram-каналом ДПС України.

Фахівцями, задіяними у роботі мобільного ЦОПу, прийнято: 10 заяв за формою № 5ДР, 8 заяв за формою № 1ДР, 6 заяв для проведення звірки даних, використаних для розрахунку МПЗ.

Також надана практична допомога громадянам в отриманні безкоштовних КЕП, консультації з питань сплати земельного податку, орендної плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, роз’яснення з питання включення бюджетних установ до реєстру неприбуткових організацій.

Громадяни отримали примірники тематичної друкованої продукції ГУ ДПС роз’яснювального характеру, зокрема, з питань РРО/ПРРО з урахуванням норм Закону України № 3219, новацій Закону України № 3219 з єдиного податку, ПДВ, ПДФО, єдиного внеску, а також розрахунку та сплати МПЗ:

Староста сіл Іванівка, Гречане, Кулішеве, Клешнівка і Радісне та мешканці Іванівського старостинського округу подякували фахівцям податкової служби за проведену зустріч та висловили бажання співпрацювати і у подальшому.