Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Виїзд мобільного ЦОПу до Української сільської ради: податківці Дніпропетровщини роз’яснюють платникам новації Закону України № 3219, питання з РРО/ПРРО та МПЗ

, опубліковано 18 серпня 2023 о 16:26

З метою проведення роз’яснювальної роботи щодо новацій Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (Закон України № 3219), реєстрації та застосування РРО/ПРРО і сплати мінімального податкового зобов’язання (МПЗ) Петропавлівською ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) відповідно до затвердженого графіку 15.08.2023 здійснено виїзд мобільного ЦОПу до с. Українське Української сільської ради.

Роботу мобільного ЦОПу забезпечено за участі працівників Петропавлівської ДПІ ГУ ДПС та Павлоградського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок ГУ ДПС. У проведенні зустрічі прийняли участь керівник та представники Української сільської ради.

Присутніх проінформовано про основні нововведення Закону України № 3219, порядок реєстрації та застосування РРО/ПРРО та поновлення відповідальності за порушення Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» з урахуванням норм Закону України № 3219.

Під час заходу фахівцями податкової служби надані роз’яснення щодо порядку нарахування, терміну сплати МПЗ та порядку проведення звірки у разі незгоди платника податку з визначеним контролюючим органом загальним МПЗ.

Під час зустрічі учасники отримали тематичну друковану продукцію інформаційно-роз’яснювального характеру ГУ ДПС (брошури та листівки), зокрема з питань РРО/ПРРО, стосовно основних новацій Закону України № 3219, а також інформацію про номери телефонів «гарячих ліній» ГУ ДПС.