Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новації Закону України № 3219, використання РРО/ПРРО, мінімальне податкове зобов’язання під час виїзду мобільного ЦОПу до мешканців Перещепинської та Губиниської територіальних громад

, опубліковано 17 серпня 2023 о 09:23

Задля проведення роз’яснювальної роботи з важливих питань сьогодення 08.08.2023 здійснено виїзд мобільного Центру обслуговування платників (ЦОП) до м. Перещепине Перещепинської та смт Губиниха Губиниської територіальних громад за участі працівників Новомосковської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) і начальника Новомосковського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС.

Під час роботи мобільного ЦОПу розглядались питання, пов’язані з порядком нарахування та сплати мінімального податкового зобов’язання (МПЗ), основні нововведення Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (Закон України № 3219), у тому числі у сфері застосування РРО/ПРРО, проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО, спеціального режиму оподаткування.

Учасники зустрічі отримали також відповіді на питання, зокрема, щодо порядку внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (заповнення форм № 5ДР та № 5ДРП), розрахунку та термінів сплати МПЗ, проведення звірки у разі незгоди платника податку з визначеним контролюючим органом загального МПЗ, застосування РРО/ПРРО.

У ході спілкування з присутніми працівники ГУ ДПС також приділили увагу електронним сервісам ДПС України, зокрема надано роз’яснення щодо переваг користування безкоштовним електронним сервісом – Електронним кабінетом. 

Учасники зустрічі отримали власну тематичну друковану продукцію з питань реєстрації та використання РРО/ПРРО, МПЗ та змін, запроваджених Законом України № 3219.

Представники Перещепинської та Губиниської територіальних громад висловили слова подяки податківцям Дніпропетровщини за проведену зустріч та висловили бажання спілкуватись та співпрацювати і в подальшому.