Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мобільний ЦОП – з роз’ясненнями до платників Криворізького регіону: новації Закону України №3219, застосування РРО/ПРРО, мінімальне податкове зобов’язання

, опубліковано 17 серпня 2023 о 09:31

Мобільний Центр обслуговування платників (ЦОП) Апостолівської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) з метою проведення роз’яснювальної роботи здійснив виїзди 08.08. 2023 та 10.08.2023 до м. Апостолове, під час яких охоплено 12 торгівельних точок.

Мобільним ЦОПом Широківської ДПІ ГУ ДПС здійснено виїзди 11.08.2023 та 15.08.2023 на територію Широківської сільської ради.

Під час виїздів фахівцями державних податкових інспекцій ГУ ДПС серед платників податків проведена роз’яснювальна робота щодо основних новацій, запроваджених Законом України від 30 червня 2023 року №3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (Закон України № 3219), зокрема з питань реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій та поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», відновлення проведення перевірок.

Фахівцями, задіяними у роботі мобільного ЦОПу, надані практичні поради суб’єктам господарювання щодо реєстрації та закриття РРО/ПРРО, видачі касових чеків, формування звітів тощо.

Платники податків – учасники зустрічей також отримали відповіді на питання, зокрема, стосовно розрахунку та сплати мінімального податкового зобов’язання (МПЗ), справляння єдиного податку.

Під час виїздів мобільного ЦОПу присутні отримали власну тематичну друковану продукцію з питань стосовно розрахунку МПЗ для фізичних осіб – платників податків, щодо змін, запроваджених Законом України № 3219 з єдиного податку, податку на додану вартість, податку на прибуток підприємств, податку на доходи фізичних осіб, з питань реєстрації та застосування РРО/ПРРО.