Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Адміністративні послуги для мешканців селища Письменне Васильківської ТГ

, опубліковано 10 серпня 2023 о 13:32

З метою реалізації податкового сервісу щодо якісного надання платникам адміністративних та інших послуг від ДПС 08.08.2023 здійснено виїзд мобільного Центру обслуговування платників (далі – ЦОП) Васильківської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) до селища Письменне Письменського старостинського округу Васильківської територіальної громади (ТГ).

Виїзд мобільного ЦОПу здійснено під керівництвом та за участі заступника начальника ГУ ДПС Леонова Валерія, начальника Васильківської ДПІ ГУ ДПС Бондаренко Маргарити, фахівців Васильківської ДПІ ГУ ДПС та Павлоградського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС.

Під час зустрічі у форматі відеозв’язку Леонов Валерій акцентував увагу мешканців селища Письменне, які завітали до мобільного ЦОПу, на послугах, що можна отримати, у мобільному ЦОПі, на важливості та необхідності оформлення трудових відносин із найманими працівниками, своєчасній сплаті податків і зборів.

Керівник Васильківської ДПІ ГУ ДПС ознайомила присутніх з переліком документів, що необхідні для отримання послуг у ЦОПі, а також про режим його роботи, проінформувала про контактні номери телефонів, за якими платники можуть отримати відповіді на свої питання, надала роз’яснення щодо переваг користування безкоштовними електронними сервісами ДПС України, зокрема Електронним кабінетом. Платники отримали інформаційно-роз’яснювальні матеріали ГУ ДПС. Також акцентована увага присутніх на необхідності внесення змін до адрес фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків у зв’язку зі змінами назв населених пунктів та вулиць для приведення таких даних у відповідність до документів, що посвідчують особу. Громадяни отримали інформацію стосовно порядку та строків надання відомостей про зміну даних, які вносяться до облікової картки платника податків або повідомлення (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від реєстраційного номеру облікової картки платника податків (РНОК ПП) і мають відмітку у паспорті).

Для представників малого та середнього бізнесу, які відвідали ЦОП, розглядались основні новації Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (закон № 3219), зокрема наголошено на обов’язковій реєстрації та використанні РРО/програмних РРО під час здійснення розрахункових операцій. Платників ознайомлено з основними положеннями Інформаційного листа ДПС України №4/2023: «Повернення» на довоєнну систему оподаткування: особливості переходу» та інформаційною листівкою з переліком відокремлених пунктів реєстрації КНЕДП ДПС.

Під час роботи мобільного ЦОПу відвідувачі отримали відповіді на запитанням, що їх цікавили, зокрема, щодо: основних новацій Закону № 3219, використання РРО/ПРРО, порядку заміни РНОК ПП, у т. ч. для внутрішньо переміщених осіб, порядку його отримання для малолітніх дітей; уточнення даних про земельні ділянки, права на пільги стосовно сплати податків та порядку їх отримання; заповнення річної податкової декларації про майновий стан і доходи та порядку отримання податкової знижки, сплати земельного податку, орендної плати за земельні ділянки, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, мінімального податкового зобов’язання; користування Електронним кабінетом.

Під час виїзду працівниками податкової служби прийнято: 53 заяви на проведення звірки з плати за землю, 24 заяви за формою № 5 ДР, 6 заяв щодо уточнення реквізитів рахунків для сплати податків, 2 заяви на проведення звірки з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; видано 22 РНОК ПП; вручено платникам податків – фізичним особам 206 податкових повідомлень-рішень за формою МПЗФ.

Зі старостою Письменського старостинського округу обговорені питання подальшої співпраці у рамках надання мобільним ЦОПом адміністративних послуг та проведення роз’яснювальної роботи для мешканців округу з питань, що їх цікавлять.