Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чергове засідання тимчасової робочої групи Громадської ради: на порядку денному – актуальне

, опубліковано 10 серпня 2023 о 13:46

Сьогодні, 10 серпня 2023 року, відбулося друге засідання тимчасової робочої групи Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС). Від ГУ ДПС у заході прийняли участь очільниця податкової служби області Федаш Наталя, заступник начальника ГУ ДПС Валерій Леонов та начальник управління інформаційної взаємодії Манушак Осипова.

У форматі конструктивного діалогу обговорювалися питання удосконалення чинного законодавства у частині сплати податку на доходи фізичних осіб та військового збору від здачі фізичними особами в оренду нерухомого майна, а також розширення охоплення об’єктів оподаткування. Мета – виявлення додаткових резервів збільшення надходжень до державного та місцевих бюджетів.

Податківці акцентували увагу на основних новаціях Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон України № 3219). Окремо зупинилися на питаннях реєстрації РРО/програмних РРО та поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» з урахуванням положень Закону України № 3219.

Співпраця податкової служби області з Громадською радою при ГУ ДПС зміцнюється та розвивається. Цього разу до обговорення нагальних питань приєднався і представник Дніпровської міської ради.

Адже шлях до вирішення нагальних питань – об’єднання зусиль та урахування думки кожної із сторін.