Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Взаємодія з бізнесом: податківці Дніпропетровщини проводять широкомасштабну роз’яснювальну роботу для ФОП – платників єдиного податку щодо застосування РРО/ПРРО

, опубліковано 11 січня 2022 о 14:50

З 01.01.2022 набрали чинності норми законодавства, пов’язані із застосування реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) і програмних РРО (далі – ПРРО) фізичними особами – підприємцями (ФОП) – платниками єдиного податку другої – четвертої груп.

Роз’яснювальна робота щодо застосування РРО/ПРРО ФОП – платниками єдиного податку податковою службою Дніпропетровської області активно проводилась протягом всього 2021 року.

З метою дотримання платниками податків вимог законодавства в частині обов’язкової реєстрації РРО/ПРРО податківці з початку 2022 року активізували роз’яснювальну роботу у даному напрямку.

Робоча група у складі провідних фахівців Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) здійснювала виїзди до регіонів Дніпропетровщини для проведення роз’яснювальної роботи безпосередньо серед представників малого бізнесу.

Так, 11.01.2022 співробітниками Шевченківської ДПІ ГУ ДПС здійснено запланований виїзд мобільного ЦОПу до ТРЦ «МОСТ-СИТИ» та до ТЦ «Бієналле».

Під час виїзду платникам було повідомлено про обов»язковість застосування з 01 січня 2022 року РРО/ПРРО ФОПами – «спрощенцями» другої – четвертої груп, роз’яснено порядок реєстрації ПРРО та розповсюджено пам’ятки з інформацією за цією тематикою.