Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У міськфінуправлінні виконкому Першотравенської міської ради Дніпропетровщини проведено засідання «круглого столу» з питань застосування РРО/ПРРО

, опубліковано 11 січня 2022 о 16:39

Фахівцями Першотравенської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області 11.01.2022 у міськфінуправлінні виконкому Першотравенської міської ради з представниками бізнесу Першотравенської міської територіальної громади проведена зустріч у форматі «круглого столу» з питань обов’язкового використання з 01.01.2022 РРО або ПРРО платниками єдиного податку другої – четвертої груп.

Під час проведення заходу учасників було проінформовано про обов’язковість застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) або програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО) з 01.01.2022 платниками єдиного податку другої – четвертої груп, які проводять готівкові/безготівкові розрахунки.

Наголошено, що відповідно до Податкового кодексу України РРО/ПРРО не застосовуються платниками єдиного податку першої групи.

Щоб не потрапити під штрафні санкції, необхідно знати правила роботи з РРО/ПРРО і застосовувати їх на практиці. Завчасна реєстрація РРО/ПРРО у контролюючих органах ФОПами – платниками єдиного податку другої – четвертої груп убезпечить від порушень законодавства.