Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Адміністративні послуги мобільного ЦОПу для мешканців Перещепинської територіальної громади

, опубліковано 14 липня 2021 о 08:22

З метою реалізації податкового сервісу щодо якісного надання адміністративних та інших послуг, фахівцями Новомосковської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) 9 липня п. р. організовано черговий виїзд мобільного ЦОПу до мешканців м. Перещепине Перещепинської територіальної громади Новомосковського району Дніпропетровської області.

Виїзд мобільного ЦОПу здійснено під керівництвом в. о. заступника начальника ГУ ДПС Леонова Валерія за сприянням Голови Перещепинської територіальної громади Цвіркуна Ярослава.

В. о. заступника начальника ГУ ДПС Валерій Леонов, який в онлайн-режимі звернувся до Голови територіальної громади та мешканців м. Перещепине та наголосив, що сучасність потребує тісної та ефективної співпраці податкових органів з громадами. Тому, з метою забезпечення зручних та доступних умов для отримання послуг і сервісів фізичними та юридичними особами, підвищення ефективності взаємодії між громадами і податковою службою, при ГУ ДПС створено мобільний ЦОП.

Мешканців громади ознайомили з переліком адміністративних послуг, які можна отримати у мобільному ЦОПі, та переліком документів, які потрібні для їх отримання, а також про режим роботи ЦОПу, контактні номери телефонів, за якими отримуються роз’яснення та консультації.

Особливу увагу звертали на переваги користування безкоштовними електронними сервісами ДПС України, зокрема «Електронним кабінетом». 

Фахівцями, задіяними у роботі мобільного ЦОПу, прийнято:

- заяви за формою № 5ДР – 9 шт.;

- заяви за формою № 10ДР – 15 шт.;

- заяви за формою № 1ДР – 3 шт.

Надана практична допомога 3 громадянам в отриманні безкоштовних КЕП, 7 ФОП надана інформація щодо наявності (відсутності) податкового боргу, 4 громадяни отримали консультації з питань сплати земельного податку, орендної плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

За результатами проведеної роботи 3 громадянами подано податкову декларацію про майновий стан і доходи (далі – Декларація) за 2020 рік з метою використання права на податкову знижку.

Голова Перещепинської територіальної громади подякував податківцям за проведену зустріч та висловив бажання співпрацювати і у подальшому.