Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мобільний ЦОП для мешканців Покровської територіальної громади

, опубліковано 14 липня 2021 о 08:21

Послугами мобільного ЦОПу Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) 9 липня поточного року скористалися мешканці Катеринівського старостинського округу Покровської територіальної громади Синельниківського району Дніпропетровської області.

Роботу мобільного ЦОПу організовано під керівництвом в. о. заступника начальника ГУ ДПС Леонова Валерія, за участі начальника Покровської ДПІ     ГУ ДПС Шевцової Світлани, фахівців Покровської ДПІ ГУ ДПС та працівника Павлоградського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб  ГУ ДПС за підтримки заступниці селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Покровської селищної ради Швидь Інни.

Під час зустрічі Валерій Леонов в онлайн-форматі наголосив, що з метою організації ефективної співпраці ГУ ДПС з територіальними громадами Дніпропетровської області створено мобільний ЦОП, як постійно діючий робочий орган ГУ ДПС, в якому надаються послуги посадовими особами ГУ ДПС, відповідальними за надання адміністративних послуг, консультацій, прийняття звітності, вхідної кореспонденції.

Світлана Шевцова повідомила про графік роботи ЦОПу, у тому числі у період карантину; за якими номерами телефонів можна отримати будь-яку податкову консультацію спеціаліста; які саме адміністративні послуги можна отримати у мобільному ЦОПі та  які документи потрібно мати при собі для отримання тієї чи іншої послуги.

Особливу увагу очільниця Покровської ДПІ звернула на питання декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2020 року, які одноосібно обробляють земельні ділянки та наголосила, що сплата податків – це конституційний обов`язок громадянина відповідно до ст. 67 Конституції України. Також, до присутніх доведена інформація про запроваджені додаткові заходи соціальної підтримки громадян та малого бізнесу на період дії карантину, а саме: списання податкового боргу, відстрочення податкового боргу, прощення фінансових санкцій за деяких умов.

Під час зустрічі податківці надали роз’яснення щодо переваг користування безкоштовними електронними сервісами ДПС України, зокрема, «Електронним кабінетом», який забезпечує безконтактну взаємодію платників податків та контролюючих органів з використанням сучасних інформаційно-комунікаційних технологій.

Звернули увагу, що для роботи з сервісом «Електронний кабінет» необхідно отримати безкоштовні кваліфіковані електронні підписи, при цьому зазначила адреси пунктів кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС:

- м. Дніпро, просп. Слобожанський, буд. 95а (Лівобережна ДПІ ГУ ДПС);

- м. Дніпро, просп. Богдана Хмельницького, буд. 25 (Шевченківська ДПІ      ГУ ДПС);

- м. Кривий Ріг, просп. Героїв-підпільників, буд 42 (Криворізька північна ДПІ ГУ ДПС);

- м. Кривий Ріг, вул. Пушкіна, буд 4 (Криворізька південна ДПІ ГУ ДПС);

- м. Кривий Ріг, вул. Кобилянського, буд 148а (Криворізька ДПІ ГУ ДПС).

Присутнім роздані примірники брошури «Електронний кабінет» – зручний електронний сервіс Державної податкової служби», «Податкова знижка для фізичних осіб».

За результатами виїзду мобільного ЦОПу співробітниками отримано від громадян:

- заяви за формою № 10ДР – 7 шт.;

- заяви за формою № 5ДР – 10 шт.;

- заяви за формою № 1ДР – 2 шт.

Також, прийнято 4 заяви від громадян щодо скасування податкового повідомлення-рішення по земельному податку фізичних осіб та надання пільги на земельну ділянку, так як фізична особа є пенсіонером за віком.

Заступниця селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Покровської селищної ради Швидь Інна подякувала за допомогу та запропонувала співпрацю у майбутньому.