Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мобільний ЦОП для мешканців Шевченківського старостинського округу

, опубліковано 14 липня 2021 о 08:25

Під керівництвом в. о. заступника начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) Валерія Леонова та за участі фахівців Васильківської ДПІ ГУ ДПС, працівника Павлоградського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС та за сприянням старости Шевченківського старостинського округу Дубовиківської сільської ради Данілевича Євгена 08.07.2021 здійснено виїзд мобільного ЦОПу ГУ ДПС до с. Шевченкове Шевченківського старостинського округу Дубовиківської сільської ради.

Відстань від ЦОП Васильківської ДПІ ГУ ДПС до с. Шевченкове складає 25 кілометрів.

В. о. заступника начальника ГУ ДПС Валерій Леонов, який у режимі онлайн звернувся до громади, зазначив важливість співпраці між органами податкової служби та місцевого самоврядування, зокрема з надання послуг, особливо для мешканців віддалених населених пунктів і висловив впевненість у подальшому співробітництві.

Мобільний ЦОП – це крок на зустріч платникам, громадянам, що проживають у віддалених куточках громади, для надання адміністративних послуг. Під час роботи мобільного ЦОПу присутніх ознайомили з переліком послуг, які можна отримати у ньому, та переліком документів, потрібних для їх отримання.

Так як Шевченківський старостинський округ – сільськогосподарський регіон, особлива увага приділяється своєчасності сплати задекларованих податкових зобов’язань одноосібників, які самостійно обробляють земельні ділянки (паї). Тому увагу відвідувачів звернено на кінцевий термін сплати податку з доходів фізичних осіб та військового збору, що зазначені у поданих податкових деклараціях про майновий стан і доходи за 2020 рік, – 02 серпня 2021 року.

Фахівці Васильківської ДПІ ГУ ДПС ознайомили присутніх з графіком роботи мобільного ЦОПу, контактними телефонами, за яким можна отримати податкові консультації та інформацію щодо отримання адміністративних та інших послуг. Платники отримали примірники брошур «Електронний кабінет» – зручний електронний сервіс Державної податкової служби», «Податкова знижка для фізичних осіб», «Єдиний внесок: звільнення від сплати», «Щодо заповнення реквізиту «Призначення платежу» розрахункового документа на переказ коштів на єдиний рахунок», «Види розрахунків: застосування РРО», «РРО: до уваги ФОП – «єдинників», «Легалізація заробітної плати – актуальне питання сьогодення», буклету «Чи передбачена відповідальність до суб’єкта господарювання, який застосовує ПРРО, у разі невидачі розрахункового документа у паперовій формі на вимогу споживача?», листівки «Особа, яка перебуває у трудових відносинах з роботодавцем, не має права на заключення договору про добровільну сплату єдиного внеску».

Крім того, податківцями надано роз’яснення щодо переваг користування безкоштовними електронними сервісами ДПС України, зокрема, «Електронним кабінетом», перевагами звітування в електронному вигляді, надано консультаційну допомогу громадянам, які потребують в отриманні безкоштовних КЕП, надано відповіді на актуальні питання щодо нарахування та пільг зі сплати земельного податку, орендної плати, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; щодо змін порядку подання звітності про нарахування єдиного внеску; обов’язку платників щодо подання повідомлення про об’єкти оподаткування за формою № 20-ОПП; внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (далі – ДРФО) та отримання відомостей з ДРФО про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків.

Фахівцями, задіяними у роботі мобільного ЦОПу у с. Шевченкове, від громадян прийняті:

- заяви за формою № 1ДР – 5 шт.;

- заяви за формою № 5ДР – 14 шт.;

- заяви за формою № 10ДР – 13 шт.;

- заяви щодо отримання реквізитів для сплати земельного податку з фізичних осіб – 14 шт.

Староста Шевченківського старостинського округу Дубовиківської сільської ради Данілевич Євген подякував за надані послуги та відповідні консультації мешканцям округу, за забезпечення зручних, доступних умов для громадян і платників щодо отримання сервісів та послуг від ДПС, висловив бажання співпрацювати у питаннях отримання адміністративних послуг і у подальшому.