Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мобільний ЦОП прямує до Вишнівського старостинського округу Покровської територіальної громади

, опубліковано 16 лютого 2021 о 13:33

Мобільний центр обслуговування платників (далі – ЦОП) Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) цього разу вирушив до села Данилівка Вишнівського старостинського округу Покровської територіальної громади (далі – Покровська ТГ).

Роботу мобільного ЦОПу забезпечено за участі начальниці Покровської ДПІ ГУ ДПС Світлани Шевцової, фахівців Покровської ДПІ ГУ ДПС та працівника Павлоградського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС за підтримки заступниці голови Покровської селищної ради Інни Швидь.

12 лютого поточного року у Вишнівському старостинському окрузі Покровської ТГ фахівцями мобільного ЦОПу була надана інформація стосовно отримання електронних ключів та заповненні декларацій, а також були прийняті податкові декларації про майновий стан і доходи від громадян, які одноосібно обробляють земельні ділянки. Податківці розповіли про новації у сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій /ПРРО та електронні сервіси ДПС та надали консультації щодо користування Електронним кабінетом, який забезпечує безконтактну взаємодію платників податків та контролюючих органів з використанням сучасних інформаційно-комунікаційних технологій.

Учасники заходу отримали примірники брошур: «Електронний кабінет» – зручний електронний сервіс Державної податкової служби», «Стартувала деклараційна кампанія 2021», «Порядок списання сум недоїмки з єдиного внеску, а також штрафів і пені, нарахованих на такі суми»; «Закон України № 1072: про зміни до ПКУ з питань податкового боргу».

Світлана Шевцова зустрілась з представниками територіальної громади у форматі «круглого столу», де повідомила за якими номерами телефонів можна отримати будь-яку податкову консультацію спеціаліста, які саме адміністративні послуги можна отримати у мобільному ЦОПі, які документи потрібно мати при собі для отримання тієї чи іншої послуги.

За результатами виїзду мобільного ЦОПу співробітниками отримано від громадян 8 податкових декларацій про майновий стан і доходи за 2020 рік ( у т.ч. – 1 в електронному вигляді). Загальна сума задекларованого доходу склала 62,0 тис. грн, до бюджету надійде податків на суму 12,2 тис. гривень.

Спеціаліст І категорії відділу земельних відносин і охорони навколишнього природного середовища виконавчого комітету Покровської ТГ Олена Ростовцева зазначила, що мобільний ЦОП, як ланка сервісного обслуговування, надає можливість платникам отримувати кваліфіковану консультацію і звітувати та запросила до співпраці у майбутньому.