Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Наближення послуг податкової служби для мешканців Григорівського старостинського округу Васильківської територіальної громади

, опубліковано 16 лютого 2021 о 13:31

Мобільний центр обслуговування платників (далі – ЦОП) Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС), як ланка сервісного обслуговування, забезпечує надання платникам податкових консультацій та інших адміністративних послуг, що належать до компетенції органів податкової служби.

Так, 11 лютого поточного року послугами мобільного ЦОПу скористалися мешканці Григорівського старостинського округу Васильківської територіальної громади. 

Роботу мобільного ЦОПу забезпечено за участі начальниці Васильківської ДПІ ГУ ДПС Маргарити Бондаренко, фахівців Васильківської ДПІ ГУ ДПС та працівника Павлоградського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС за підтримки голови Васильківської територіальної громади Сергія Павліченка. 

Також, у роботі мобільного ЦОПу взяли участь староста Григорівського старостинського округу Васильківської селищної ради Олександр Грінченко, начальник відділу розвитку інфраструктури, містобудування, архітектури та комунальної власності, екології, житлово-комунального господарства та благоустрою виконавчого комітету Васильківської селищної ради Віталій Варакута, директор ТОВ «Агрофірма «Богдан», депутат Васильківської селищної ради Андрій Назаренко та керівники сільськогосподарських агроформувань.

Під час зустрічі, яка проведена у форматі «круглого столу» Маргарита Бондаренко повідомила за якими номерами телефонів можна отримати будь-яку податкову консультацію спеціаліста, які саме адміністративні послуги можна отримати у мобільному ЦОПі, які документи потрібно мати при собі для отримання тієї чи іншої послуги.

Особливу увагу начальниця Васильківської ДПІ акцентувала на проведенні кампанії декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2020 року та наголосила, що свідоме декларування доходів та сплата податків – правильний шлях до побудови європейського суспільства. Тому від відповідального ставлення до вимог законодавства і своєчасного виконання конституційного обов’язку громадянами залежить економічний розвиток держави, її фінансова безпека та рівень соціального захисту. За результатом декларування сплачено до бюджету ПДФО – 5,4 тис. грн, військовий збір – 0,4 тис. гривень.

Під час спілкування з учасниками зустрічі обговорювалися питання щодо ролі податків у наповненні бюджету, а також шляхи виведення економіки із «тіні». Маргарита Бондаренко зосередила увагу на тому, що на території Григорівського старостинського округу діяльність здійснюють 11 сільськогосподарських товаровиробників, 5 з яких протягом 2020 року не сплачували до місцевого бюджету податок на доходи з фізичних осіб. За результатами проведеної співбесіди знайдено порозуміння з керівниками агрофірм.

Під час зустрічі податківці надали роз’яснення щодо переваг користування безкоштовними електронними сервісами ДПС України, зокрема, Електронним кабінетом, який забезпечує безконтактну взаємодію платників податків та контролюючих органів з використанням сучасних інформаційно-комунікаційних технологій.

Присутнім роздані примірники брошур: «Електронний кабінет» – зручний електронний сервіс Державної податкової служби», «Стартувала деклараційна кампанія 2021», «Єдиний внесок: звільнення від сплати», «Заповнення поля «Призначення платежу», «Закон України № 1072: врегулювання податкового боргу», «8 легких кроків роботи з ПРРО», «Застосування РРО для ФОП –платників єдиного податку», «Єдиний рахунок працює».

Фахівцями, задіяними в роботі мобільного ЦОПу прийнято від мешканців громади:

- заяви за формою 1-ДР – 1шт.;

- заяви за формою 5-ДР – 25шт.;

- заяви за формою 10-ДР – 25шт.;

- заяви про проведення звірки даних з земельного податку – 2 шт.

Фахівці податкової інспекції надали інформацію стосовно отримання громадянами безкоштовних кваліфікованих електронних підписів та поданні декларацій про майновий стан і доходи в електронній формі за допомогою Електронного кабінету.

Під час роботи мобільного ЦОПу мешканців села Григорівка ознайомлено зі сторінками ДПС України на Facebook та You Tube, Telegram-каналом, сторінкою ГУ ДПС на Facebook. В результаті до Telegram-каналу ДПС України приєднано 3 особи, до сторінок ДПС України на Facebook та ГУ ДПС на Facebook приєднано по 3 особи відповідно.

Мешканці громади отримали відповіді на актуальні питання щодо земельного податку, орендної плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Староста Григорівського старостинського округу Васильківської селищної  ради Олександр Грінченко подякував податківцям за порозуміння та надання допомоги літнім людям, які не володіють навиками комп’ютерних технологій у поданні декларацій та висловив бажання співпрацювати у питаннях отримання адміністративних послуг і у подальшому.