Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Гаврилівський старостинський округ зустрічає мобільний ЦОП

, опубліковано 16 лютого 2021 о 17:07

Мобільний центр обслуговування платників (далі – ЦОП) Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) продовжує надавати допомогу громадянам, які проживають у віддалених населених пунктах Покровщини, у складанні та поданні річних податкових декларацій про майновий стан і доходи за 2020 рік.

Послугами мобільного ЦОПу 16 лютого поточного року скористалися мешканці Гаврилівського старостинського округу Маломихайлівської територіальної громади (далі – Маломихайлівська ТГ).

Фахівцями Покровської ДПІ ГУ ДПС були надані консультації щодо алгоритму декларування, строків подання податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – декларація), граничних термінів сплати податку на доходи фізичних осіб та військового збору. Присутнім розповіли про переваги подання звітності в електронному вигляді та механізм отримання електронного ключа та роздані примірники брошури «Електронний кабінет» – зручний електронний сервіс Державної податкової служби», «Стартувала деклараційна кампанія 2021».

Під час зустрічі з головою Маломихайлівської ТГ Анатолієм Зайцевим та старостою Гаврилівського старостинського округу Лілією Синельник, яка проведена у форматі «круглогу столу», начальниця Покровської ДПІ ГУ ДПС Світлана Шевцова розповіла про преференції для бізнесу та пересічних громадян у час пандемічних обмежень, запровадження реєстраторів розрахункових операцій для суб’єктів господарювання спрощеної системи оподаткування, подання громадянами декларацій про отримані доходи за минулий рік та особливості застосування електронних сервісів податкової служби в умовах карантинну.

«Мета подібних зустрічей – роз’яснити актуальні питання податкового законодавства, визначити коло проблемних питань, намітити шляхи їх вирішення, та як наслідок – налагодити тісну співпрацю між податковою службою та об’єднаними територіальними громадами», – підкреслила керівниця податкової інспекції.

Упродовж одного дня мешканці громади подали 40 Декларацій за 2020 рік. Загальна сума задекларованого доходу – 247,2 тис. грн, до бюджету буде спрямовано податків на суму 48,2 тис. гривень.

Староста Гаврилівського старостинського округу Маломихайлівської ТГ Лілія Синельник подякувала за допомогу мешканцям громади та висловила бажання у подальшій співпраці з питань отримання адміністративних послуг.