Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мешканці села Коломійці Покровської територіальної громади зустрічали мобільний ЦОП

, опубліковано 16 лютого 2021 о 13:28

Вже вкотре мобільний центр обслуговування платників (далі – ЦОП) Покровської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області  (далі – ГУ ДПС) продовжує надавати послуги громадянам віддалених куточків регіону.

Тож, 11 лютого поточного року мобільний ЦОП завітав до села Коломійці Покровської територіальної громади (далі – Покровська ТГ).

Роботу мобільного ЦОПу забезпечено за участі начальниці Покровської ДПІ ГУ ДПС Світлани Шевцової, фахівців Покровської ДПІ ГУ ДПС та працівника Павлоградського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС за підтримки старости Покровської селищної ради Олени Залізняк.

Під час роботи мобільного ЦОПу фахівці прийняли податкові декларації про майновий стан і доходи від громадян – одноосібників, які отримували прибуток, надали консультації щодо заповнення декларації та допомогу в отриманні електронних ключів.

Усім присутнім роздана друкована продукція на податкову тематику: брошури «Стартувала деклараційна кампанія 2021», «Електронний кабінет» – зручний електронний сервіс Державної податкової служби», «Порядок списання сум недоїмки з єдиного внеску, а також штрафів і пені, нарахованих на такі суми», «Закон України № 1072: про зміни до ПКУ з питань податкового боргу».

За результатами виїзду мобільного ЦОПу фахівцями Покровської ДПІ отримано від громадян 9 податкових декларацій про майновий стан і доходи за 2020 рік. Загальна сума задекларованого доходу склала 50,9 тис. грн, бюджет отримає податків на суму 10,0 тис. гривень.

Під час засідання «круглого столу» з представниками громади керівниця Покровської ДПІ ГУ ДПС Світлана Шевцова особливу увагу зосередила на кампанії декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2020 року, зокрема, на поданні декларацій про майновий стан і доходи громадянами, які одноосібно обробляють власні земельні ділянки (паї) площею понад 2 га. Також, Світлана Шевцова повідомила про новації у сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій /ПРРО та запроваджені додаткові заходи соціальної підтримки громадян та малого бізнесу на період дії карантину, а саме: списання податкового боргу, відстрочення податкового боргу, прощення фінансових санкцій за певних умов.

Староста Покровської селищної ради Олена Залізняк зазначила, що такі виїзди дуже зручні для представників малого бізнесу, підприємців та громадян, які можуть отримувати якісні послуги на місцях та запросила до співпраці у майбутньому.