Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новації податкового законодавства в умовах воєнного стану під час засідання «круглого столу» з платниками податків у П’ятихатській ДПІ

опубліковано 18 липня 2024 о 10:34

Відділ  комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Кам’янський регіон) інформує.

Днями в приміщенні П’ятихатської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – П’ятихатська ДПІ) за участі начальника П’ятихатської ДПІ Дубінчук Олександра  відбулось засідання «круглого столу» для платників податків на тему: «Новації податкового законодавства в умовах воєнного стану».

Начальник П’ятихатської ДПІ Дубінчук Олександр в ході заходу повідомив про можливість реалізувати своє право на податкову знижку, у т.ч. внутрішньо переміщеним особам (далі - ВПО),  легалізації трудових відносин, використання РРО в умовах воєнного стану та змін до положень Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами і доповненнями  (далі – Кодекс)  в частині сплати МПЗ.

Також розглянуто питання оподаткування виплат благодійної допомоги внутрішньо переміщеним особам (далі - ВПО) в умовах воєнного стану, особливостей визначення мінімального податкового зобов’язання для фізичних осіб та термінів сплати податку, обговорено шляхи погашення боргів до бюджету, та застосунок «Моя податкова», за допомогою яких можна в режимі реального часу дізнатись про наявність чи відсутність податкового боргу, подати податкову звітність, сплатити податки до бюджету та інші.

Наприкінці заходу присутні отримали відповіді на питання, а також друковану продукцію.