Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новації податкового законодавства в умовах воєнного стану під час інтерв'ю у м. Кам'янське

опубліковано 18 липня 2024 о 10:40

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Кам’янський регіон) повідомляє.

Днями начальник  Кам’янського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Борис Шишлаков під час інтерв'ю для місцевих медіа повідомив платникам про новації податкового законодавства в умовах воєнного стану у м. Кам'янське.

Під час заходу посадовець нагадав, що з 1 липня 2024 року набрав чинність Закон України від 9 травня 2024 року  № 3706-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей експорту окремих видів товарів у період дії воєнного стану», в якому йдеться про зміну граничного розміру орендної плати платників плати за землю.

Для отримання знижки за 2023 рік необхідно заповнити та до 31 грудня 2024 року включно подати за місцем реєстрації декларацію про майновий стан та доходи.

Звернув увагу платників податків на питання щодо скасування мораторію на проведення податкових перевірок; питання легалізації заробітної плати; застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) / програмних РРО; правильності заповнення реквізиту «Призначення платежу» при сплаті податкових зобов’язань; про можливості безкоштовного мобільного застосунку «Моя податкова».

Борис Шишлаков нагадав, що у межах створення Електронної інформаційної системи (Електронного Уряду) функціонує Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс           (далі – ЗІР), доступ до якого здійснюється через вебпортал ДПС або безпосередньо через будь-яку пошукову систему в мережі інтернет.