Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новації податкового законодавства, йшлося на брифінгу для медіа

опубліковано 17 червня 2024 о 11:49

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) інформує.        

Нещодавно відбувся брифінг начальника Томаківської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Руслани Рибки для представників медіа на тему «Про новації податкового законодавства».

Руслана Рибка в ході зустрічі поінформувала представників медіа про новації податкового законодавства. 16 березня 2024 року набрали чинності окремі норми Закону України від 23 лютого 2024 року № 3603-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо вдосконалення онлайн-комунікації з платниками податків та уточнення окремих положень законодавства». Звернула увагу на важливість своєчасної та повної сплати податків і зборів. Розповіла про особливості нарахування та сплати мінімального податкового зобов’язання, земельного податку та податку на нерухоме майно.

Під час брифінгу податківець наголосила про необхідність обов’язкового дотримання роботодавцями законодавства про працю та уникнення неофіційних трудових відносин. Нагадала про можливість реалізувати своє право на податкову знижку та зазначила, що скористатись цим правом можна до кінця поточного року.

Нагадала, що на базі Головного управління ДПС у Дніпропетровській області створена електронна скринька комунікаційної податкової платформи за адресою  dp.ikc@tax.gov.ua.