Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Начальник Томаківської ДПІ надала коментар щодо легалізації трудових відносин

опубліковано 17 червня 2024 о 11:49

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) повідомляє.

Начальник Томаківської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Руслана Рибка надала коментар представникам медіа, в якому розповіла, що легалізація найманої праці – це процес який передбачає встановлення правових норм, що регулюють відносини між роботодавцями та найманими працівниками. Цей процес є важливим для забезпечення соціальних прав працівників, таких як право на оплату праці, оплачувану відпустку, соціальне страхування тощо. 

Посадовець наголосила, що кожен роботодавець – фізична чи юридична особа мають дотримуватись норм трудового законодавства та пам’ятати, що у відносинах працівник – роботодавець обов’язково укладається договір. Після укладення трудового договору роботодавець має видати наказ або розпорядження про прийняття працівника на роботу і повідомити Державну податкову службу про прийняття працівника на роботу.

Також Руслана Рибка повідомила, що заробітна плата повинна виплачуватися регулярно на рівні не менше мінімальної (з 1 квітня 2024 року – 8 000 грн). Оскільки мінімальна заробітна плата є державною соціальною гарантією, обов’язковою на всій території України для підприємств усіх форм власності і господарювання, то роботодавці повинні неухильно дотримуватись чинного законодавства з питань оплати праці.