Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Семінар у Першотравенській ДПІ

опубліковано 16 лютого 2024 о 11:14

Фахівці Першотравенської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області провели семінар з платниками податків з актуальних питань податкового законодавства.

Під час заходу поінформовано платників податків про кампанію декларування громадянами доходів, отриманих у минулому році.

Наголошено, що фізичні особи, які отримали у 2023 році доходи, з яких не сплачено податок на доходи фізичних осіб, зобов`язані подати до 1 травня 2024 року декларацію про майновий стан і доходи згідно норм чинного законодавства. 

Податківці прокоментували, що скористатись правом на податкову знижку за витратами, понесеними у 2023 році, громадяни можуть до 31 грудня 2024 року. 

Проінформували учасників заходу щодо скасування мораторію на проведення податкових перевірок відповідно до норм Закону України від 9 листопада 2023 року №3453-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо скасування мораторію на проведення податкових перевірок».

Обговорювали питання легалізації трудових відносин, застосування РРО/ПРРО, особливості заповнення реквізитів платіжної інструкції «Призначення платежу», «Код платника» та «Код фактичного платника».

Представникам бізнесу нагадали, що для дієвої взаємодії з представниками податкової служби області на базі Головного управління ДПС у Дніпропетровській області створена електронна скринька Комунікаційної податкової платформи за адресою dp.ikc@tax.gov.ua.

На запитання платників податківці надали обґрунтовані відповіді та розповсюдили друковану продукцію інформаційного характеру.