Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тісна співпраця – запорука успіху

опубліковано 16 лютого 2024 о 11:16

Відбулась робоча зустріч начальника Васильківської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Маргарити Бондаренко з представниками Васильківської селищної ради.

Основними темами для обговорення були питання наповнення бюджету, погашення податкових боргів, декларування громадянами доходів, отриманих у 2023 році, новації податкового законодавства та інші питання.

У ході зустрічі Маргарита Бондаренко повідомила про початок кампанії щорічного декларування доходів громадян, яка триватиме до 01 травня 2024 року.

Проінформувала, що починаючи з 2023 року платники податків, як підприємці так і громадяни, зобов’язані сплачувати мінімальне податкове зобов’язання та зазначила, що громадянам суму мінімального податкового зобов’язання нараховує податкова служба.

Нагадала про необхідність обов’язкового використання касових апаратів підприємцями, які здійснюють готівкові розрахунки з покупцями за надані послуги чи товар. Також зазначила, що можуть не застосовувати касові апарати платники єдиного податку 1 групи та суб’єкти господарювання, які здійснюють торгівлю в сільській місцевості, однак за певних умов.  

Окремо наголосила про необхідність посилення співпраці щодо легалізації трудових відносин.

Маргарита Бондаренко нагадала, що громадяни зобов'язані подавати органам ДПС відомості про зміну даних (в тому числі реєстрацію зміни місця проживання). Такі відомості можна подати особисто до контролюючого органу або в електронному вигляді, не відвідуючи орган ДПС, а скориставшись електронним сервісом ІТС «Електронний кабінет» або застосунком «Моя податкова».

Надала практичну допомогу по встановленню та використанню застосунку «Моя податкова», а також електронного сервісу «Електронний кабінет», зокрема отримання відомостей про суми виплачених доходів.

На завершення заходу сторони підкреслили важливість проведеного заходу та домовились про розширення подальшої співпраці.