Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Придніпровській ДПІ відбулася зустріч з платниками податків

, опубліковано 24 січня 2024 о 10:13

В Придніпровській державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – Придніпровська ДПІ) відбулася зустріч заступника начальника Придніпровської ДПІ Оксани Бланк з платниками податків з актуальних питань податкового законодавства.

Податківець повідомила, що з 01 січня 2024 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2023 року. Декларацію про майновий стан і доходи слід подавати за новою формою, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 28.08.2023 №467, у термін до 01 травня 2024 року (30 квітня). Скористатись правом на податкову знижку можна протягом усього поточного року.

Звернула увагу на обов’язок застосування РРО/ПРРО платниками, які здійснюють продаж товарів за готівку чи підакцизних товарів.

Також Оксана Бланк розповіла про особливості розрахунку мінімального податкового зобов’язання, важливість офіційного працевлаштування та можливість звернутися на антикорупційний сервіс «Пульс» Державної податкової служби України.