Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Практикум з питань деклараційної кампанії 2024

, опубліковано 24 січня 2024 о 10:14

У Центрі обслуговування платників Придніпровської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – Придніпровська ДПІ) проведено практикум з платниками податків з питань подання податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – декларація).

Фахівці Придніпровської ДПІ повідомили, що з 1 січня 2024 року розпочалась кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2023 року.

Присутнім розповіли, що громадяни, які отримували іноземні доходи та знаходяться за кордоном, можуть надіслати декларацію поштою або в електронній формі. Подати декларацію в електронній формі можна скориставшись приватною частиною Електронного кабінету.

Зауважили, що у режимі «ЕК для громадян» електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи» дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів, у т. ч. для використання права на податкову знижку. При складанні декларації в Електронному кабінеті платника здійснюється часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб, та відомостей про обʼєкти нерухомого чи рухомого майна.

Фахівці наголосили на тому, що використання цього електронного сервісу:

- скорочує час і витрати при поданні податкової декларації;

- мінімізує помилки при заповненні декларації;

- надає можливість подання копій первинних документів, як додаток до податкової декларації в онлайн-режимі.

В ході заходу присутні отримали кваліфіковані відповіді на свої запитання та власну друковану продукцію.