Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Семінар в Придніпровській ДПІ з питань застосування податкового законодавства

, опубліковано 24 січня 2024 о 10:09

Днями начальник Придніпровської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Олександр Портянніков провів семінар з платниками податків з питань застосування податкового законодавства.

Податківець повідомив, що з 01 січня 2024 року розпочалась кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2023 року та ознайомив присутніх зі строками подання податкової декларації про майновий стан і доходи за 2023 рік (далі – декларація). 

Звернув увагу, що декларацію можна подати за вибором платника - особисто, поштою, через Електронний кабінет або через мобільний застосунок «Моя податкова». 

Олександр Портянніков проінформував присутніх про обов’язкове застосування РРО/ПРРО при здійсненні торгівлі чи наданні послуг за готівкові кошти відповідно до вимог Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

Також розглянули питання оподаткування виплат благодійної допомоги внутрішньо переміщеним особам, легалізації трудових відносин, порядку заповнення реквізиту «Призначення платежу» тощо.