Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Онлайн семінар для платників податків в Кам'янській ДПІ

опубліковано 08 червня 2023 о 13:50

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Кам'янський регіон) інформує.

Нещодавно в Кам'янській державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – Кам’янська ДПІ) було проведено семінар для платників податків та громадян із наступних питань «Новації податкового законодавства в умовах воєнного стану. Право громадян на податкову знижку. Комунікаційна податкова платформа. Щодо застосування РРО. Про неприпустимість порушення законодавства про працю. Щодо правильності заповнення реквізиту «Призначення платежу». Протидія проявам корупції в органах ДПС».

Начальник Кам'янської ДПІ Сергій Шевчук в ході семінару повідомив про новації в податковому законодавстві, а саме, що 6 травня 2023 року набув чинності Закон України від 11 квітня 2023 року № 3050-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо звільнення від сплати екологічного податку, плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за знищене чи пошкоджене нерухоме майно» (далі – Закон № 3050),  28.04.2023 набрав чинності Закон України від 20 березня 2023 року № 2970-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо імплементації міжнародного стандарту автоматичного обміну інформацією про фінансові рахунки» (далі – Закон № 2970), крім окремих норм Закону № 2970, які наберуть чинності 30.06.2023 і 01.01.2024.

Під час семінару розглянуто норми діючого податкового законодавства стосовно права громадян на податкову знижку, офіційне працевлаштування найманих працівників, особливості визначення мінімального податкового зобов’язання, запроваджені Законом України від 30 листопада 2021 року № 1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень».

Посадовець звернув увагу на те, що легалізація заробітної плати залишається найактуальнішим питанням сьогодення. Кожен громадянин нашої країни має усвідомлювати, що офіційні трудові відносини гарантують захищене майбутнє, а офіційна заробітна плата забезпечує наповнення бюджетів та фондів соціального захисту громадян, сприяє формуванню бюджетів громад, на території яких вони здійснюють свою діяльність.

Також, Сергій Шевчук повідомив, що для якісної та оперативної комунікації з бізнес-спільнотою і громадськістю у Дніпропетровській області працює Комунікаційна податкова платформа. Для звернень на базі Головного управління ДПС створена електронна скринька Комунікаційної податкової платформи за адресою dp.ikc@tax.gov.ua.

Звернув увагу, щодо коректного заповнення реквізитів платіжних документів, це позбавить від виникнення податкового боргу, нарахування штрафних санкцій та пені та закликав звертатися до Сервісу «Пульс» Державної податкової служби України, що приймає звернення громадян та суб’єктів господарювання щодо неправомірних дій або бездіяльності, можливих корупційних правопорушень у сфері службової діяльності з боку конкретних посадових осіб структурних підрозділів ДПС та її територіальних органів.

Під час заходу учасники мали можливість задати свої питання та отримати відповіді на них.