Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Засідання «круглого столу» в Кам'янській ДПІ

опубліковано 08 червня 2023 о 14:03

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Кам'янський регіон) інформує. 

Днями в Кам'янській ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській (Кам'янська ДПІ) начальник Кам'янської ДПІ Сергій Шевчук провів засідання «круглого столу» з платниками податків на тему «Новації податкового законодавства в умовах воєнного стану. Право громадян на податкову знижку. Комунікаційна податкова платформа. Щодо застосування РРО. Про неприпустимість порушення законодавства про працю. Щодо правильності заповнення реквізиту «Призначення платежу». Протидія проявам корупції в органах ДПС».

Учасники засідання «круглого столу» з фахівцями податкової обговорили новації податкового законодавства, а саме зміни стосовно Закону України від 12 січня 2023 року                   № 2888-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо платіжних послуг», Закон України від 11 квітня 2023 року № 3050-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо звільнення від сплати екологічного податку, плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за знищене чи пошкоджене нерухоме майно» (далі – Закон № 3050), 28.04.2023 набрав чинності Закон України від 20 березня 2023 року № 2970-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо імплементації міжнародного стандарту автоматичного обміну інформацією про фінансові рахунки» (далі – Закон № 2970), крім окремих норм Закону № 2970, які наберуть чинності 30.06.2023 і 01.01.2024.

Під час заходу присутнім розповіли про отримання платниками податкової знижки, дотримання норм законодавства про працю та недопущення до роботи неоформлених працівників, роботи антикорупційного сервісу «Пульс»  ДПС України. 

Під час засідання учасники заходу отримали відповіді на запитання та друковану продукцію зазначеної тематики.