Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новації податкового законодавства в умовах воєнного стану під час інтерв'ю у м. Кам'янське

опубліковано 16 березня 2023 о 11:54

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Кам’янський регіон) повідомляє.

Днями начальник Кам’янського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Шишлаков Борис під час інтерв'ю для місцевих засобів масової інформації повідомив платникам про новації податкового законодавства в умовах воєнного стану у м. Кам'янське.

Шишлаков Борис, звернув увагу, що продовжує працювати новий формат спілкування з платниками - Комунікаційна податкова платформа – оперативний канал взаємодії  податкової служби з представниками бізнесу та громадськості. Такий спосіб спілкування фахівців ГУ ДПС з платниками є дієвим засобом оперативного розгляду проблемних питань платників податків.

Податківець проінформував, що у 2023 році платники податків, як підприємці так і громадяни, зобов’язані сплачувати мінімальне податкове зобов’язання. Повідомив, що є об’єктом для нарахування даного зобов’язання та як розраховується його сума.

Нагадав, що з 1 січня 2023 року розпочалась кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2022 року та зазначив випадки, в яких подання декларації про майновий стан і доходи є обов’язковим. Звернув увагу, що на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді.

Окремо на заході обговорювались питання щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) та програмних РРО, легалізації трудових відносин та про місцеві податки, а саме: єдиний податок, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, плата за землю, які є одними з найвагоміших джерел наповнення бюджету, а тому питання сплати цих податків є надзвичайно важливим.

Завдяки спільній роботі зростають податкові надходження, а отже рівень життя та розвиток інфраструктури громади та країни в цілому.

Шишлаков Борис, звернув увагу, щодо вірного заповнення реквізитів платіжних документів, це позбавить від виникнення податкового боргу, нарахування штрафних санкцій та пені.