Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новації податкового законодавства в умовах воєнного стану під час зустрічі з платниками податків у Петриківській ДПІ

опубліковано 16 березня 2023 о 11:54

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Кам’янський регіон) інформує.

Днями в приміщенні Петриківської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі - Петриківська ДПІ) за участі начальника Петриківської ДПІ Олександра Неруша проведено зустріч для платників податків на тему «Про новації податкового законодавства в умовах воєнного стану».

Під час заходу присутнім розповіли про норми діючого податкового законодавства стосовно декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2022 року; офіційне працевлаштування найманих працівників та обов’язок податкового агента; про зміни в податковому законодавстві; нарахування та сплату податків, обов’язок сплати мінімального податкового зобов’язання у 2023 році; щодо своєчасності сплати податків та недопущення заборгованості; користування електронними сервісами ДПС України.  

Податківець акцентував увагу на змінах до форми податкової декларації про майновий стан і доходи, внесених наказом Міністерства фінансів України від 17.05.2022 № 143 «Про внесення змін до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи», який набрав чинності з 01 січня 2023 року. Звернув увагу, що на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді.

Також, Олександр Неруш повідомив, що для якісної та оперативної комунікації з бізнес-спільнотою і громадськістю у Дніпропетровській області працює Комунікаційна податкова платформа. Для звернень на базі Головного управління ДПС створена електронна скринька Комунікаційної податкової платформи за адресою dp.ikc@tax.gov.ua.

Звернув увагу, щодо вірного заповнення реквізитів платіжних документів, це позбавить від виникнення податкового боргу, нарахування штрафних санкцій та пені та закликав звертатися до Сервісу «Пульс» Державної податкової служби України, що приймає звернення громадян та суб’єктів господарювання щодо неправомірних дій або бездіяльності, можливих корупційних правопорушень у сфері службової діяльності з боку конкретних посадових осіб структурних підрозділів ДПС та її територіальних органів.

Наприкінці зустрічі присутні отримали відповіді на питання, а також друковану продукцію.