Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо застосування РРО в умовах воєнного стану під час «гарячої лінії» в Кам’янській ДПІ

опубліковано 16 березня 2023 о 11:53

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Кам’янський регіон) інформує.

Днями в Кам’янській ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (Кам’янська ДПІ) відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Щодо застосування РРО в умовах воєнного стану».

Начальник Кам’янської ДПІ Шевчук Сергій відповідав на запитання платників. Детально розповів про порядок реєстрації та перереєстрації реєстрації розрахункових операцій (РРО), нагадав, які фізичні особи-підприємці - платники єдиного податку зобов’язані та не зобов’язані  застосовувати РРО та/або програмних РРО (ПРРО).

Окремо наголосив, що Державна податкова служба України звертає увагу платників податків на дотриманні вимог діючого законодавства в частині забезпечення можливості здійснення безготівкових розрахунків (у тому числі з використанням електронних платіжних засобів, платіжних застосунків або платіжних пристроїв).

Крім того, податківець звернув увагу на відповідальність, яка передбачена за незастосування РРО/ПРРО платниками податків під час проведення розрахункових операцій.

На всі поставлені питання в ході «гарячої лінії» були надані роз’яснення у відповідності із діючим законодавством.