Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч з платниками податків у Марганецькій ДПІ

опубліковано 20 вересня 2022 о 10:57

В приміщенні ЦОП Марганецької ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (Марганецька ДПІ) була проведена зустріч заступника начальника Марганецької ДПІ Тетяни Семеновської з платниками податків на тему «Новації законодавства. Комунікаційна податкова платформа. Застосування РРО/ПРРО. Право на податкову знижку. Одноразове (спеціальне) добровільне декларування. Правильність заповнення реквізиту «Призначення платежу».

Фахівець ознайомила з новаціями податкового законодавства, а саме про Закон України від 15 серпня 2022 року № 2516-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо звільнення від оподаткування благодійної допомоги, виплаченої на користь членів сімей поранених та загиблих учасників бойових дій під час участі у відсічі збройній агресії та забезпеченні національної безпеки України», яким, зокрема, продовжено строк проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб до 01 березня 2023 року.

Крім того, Тетяна Семеновська детально розповіла про роботу Комунікаційної податкової платформи та порядку взаємодії між платниками в рамках даної платформи.

Також, під час зустрічі було обговорено питання щодо застосування РРО та ПРРО; хто має право на податкову знижку; які дії платників податків, що здійснили помилки при заповненні поля «Призначення платежу» розрахункового документа.

Під час зустрічі платники податків отримали відповіді на запитання та друковану продукцію зазначеної тематики.