Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Томаківській ДПІ відбувся семінар

опубліковано 20 вересня 2022 о 10:56

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) повідомляє.

Нещодавно проведено онлайн семінар з платниками податків на тему «Новації податкового законодавства в умовах воєнного стану. Щодо строків одноразового (спеціального) добровільного декларування. Застосування РРО/ПРРО.  Антикорупційний сервіс «Пульс» ДПС України».

У семінарі прийняли участь начальник Томаківської державної податкової інспекції (Томаківська ДПІ) Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Руслана Рибка та платники податків.

Під час семінару податківець ознайомила із законами, якими внесено зміни до Податкового кодексу України, а саме з Законом України від 15 серпня 2022 року №2516-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо звільнення від оподаткування благодійної допомоги, виплаченої на користь членів сімей поранених та загиблих учасників бойових дій під час участі у відсічі збройній агресії та забезпеченні національної безпеки України» (далі - Закон №2516) та Законом України від 15 серпня 2022 року № 2520-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сприяння розвитку волонтерської діяльності та діяльності неприбуткових установ та організацій в умовах збройної агресії Російської Федерації проти України». Звернула увагу, що Законом №2516 продовжено строк проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб до 01 березня 2023 року.

Також, у ході заходу обговорено проблемні питання застосування РРО та ПРРО в умовах сьогодення.

Наприкінці заходу Руслана Рибка нагадала про роботу антикорупційного сервісу «Пульс» ДПС України та відповіла на запитання платників.