Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулась інформаційна зустріч з платниками податків у Томаківській ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області

опубліковано 20 вересня 2022 о 10:58

Днями у Томаківській ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (Томаківська ДПІ) за організацією відділу комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) відбулась зустріч начальника Томаківської ДПІ Руслани Рибки з платниками податків на тему «Новації податкового законодавства. Легалізація заробітної плати. Застосування РРО/ПРРО. Антикорупційний сервіс «Пульс» ДПС України».

Руслани Рибки повідомила про основні зміни в Податковому кодексі України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями. А також, нагадала про основні вимоги Закону України від 30 листопада 2021 року № 1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень».

Податківець нагадала, що громадяни повинні вимагати від своїх роботодавців здійснювати виплату заробітної плати відповідно до законодавства - прозоро і чесно, тобто не погоджуватись на виплату заробітної плати в «конвертах». Адже неофіційне працевлаштування позбавляє працівника соціального захисту, оскільки  розмір майбутньої пенсії та інших соціальних виплат залежить від страхового стажу та заробітної плати. Наприкінці обговорювались питання щодо легалізація заробітної плати, правильного заповнення реквізиту «Призначення платежу».

Окремо на зустрічі обговорювались питання щодо застосування РРО та ПРРО в умовах воєнного стану.

Також Руслана Рибка повідомила, що сервіс від Державної податкової служби України «Пульс» приймає звернення громадян та суб’єктів господарювання щодо неправомірних дій та бездіяльності, можливі корупційні правопорушення у сфері службової діяльності з боку конкретних посадових осіб структурних підрозділів ДПС та її територіальних органів.

На завершення платники податків отримали відповіді на запитання та друковану продукцію зазначеної тематики.