Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В ДПІ у м. Покрові відбулась зустріч з платниками податків

опубліковано 20 вересня 2022 о 10:54

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) інформує.

Днями проведена зустріч заступника начальника ДПІ у м. Покрові Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Валентини Піхтіної з платниками податків на тему «Особливості застосування РРО/ПРРО в період воєнного стану. Легалізація заробітної плати. Антикорупційний сервіс «Пульс» ДПС України».

Валентина Піхтіна повідомила, що тимчасово, на період дії воєнного стану в Україні, штрафні санкції за відсутність реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) у суб’єктів господарювання, які зобов’язані їх використовувати, не застосовуються. Виняток – реалізація підакцизних товарів, під час продажу яких РРО має використовуватися обов’язково.

Нагадала, що Законом України від 15 березня 2022 року № 2136-IX «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» встановлено порядок організації трудових відносин в умовах воєнного стану. У період дії воєнного стану норми частини третьої статті 32 Кодексу законів про працю України та інших законів України щодо повідомлення працівника про зміну істотних умов праці не застосовуються.

Окремо на зустрічі обговорювались питання щодо роботи антикорупційного сервісу «Пульс» ДПС України.

Платники податків отримали відповіді на запитання та друковану продукцію на зазначену тематику.