Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Правобережній ДПІ відбулася зустріч з платниками податків

опубліковано 09 серпня 2022 о 16:38

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування: Новокодацький, Чечелівський та Центральний райони міста Дніпра) інформує.

Днями за участі начальника Правобережної державної податкової інспекції Головного управління  ДПС у Дніпропетровській області (Правобережна ДПІ) Віхрова Сергія відбулася зустріч для платників податків на тему «Про новації податкового законодавства в умовах воєнного стану».

Віхров Сергій, повідомив про Закон України від 01 липня 2022 року № 2352-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин», що набрав чинності з 19 липня 2022 року.

У ході заходу також обговорювались питання щодо порядку отримання податкової знижки; одноразового (спеціального) добровільного декларування; застосування РРО.

Віхров Сергій розглянув основні вимоги щодо Закону України від 30 листопада 2021 року № 1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень», що набрав чинності з 01 січня 2022 року.

Посадовець звернув увагу, що через некоректне заповнення реквізитів «Призначення платежу» та «Отримувач» у платіжних документах неможливо ідентифікувати платника податку та рознести суми сплати до інтегрованої картки платника, що призводить до виникнення податкового боргу, та, як наслідок, нарахування штрафних санкцій та пені платникам податків.

Наприкінці зустрічі присутні отримали відповіді на питання, а також друковану продукцію.